Erfelijkheidspolikliniek (klinische genetica)

De erfelijkheidspoli van Borstcentrum Máxima is bedoeld voor vrouwen en mannen met een BRCA 1, BRCA 2 of CHEK 2-genmutatie. Zij kunnen hier terecht voor advies, voorlichting, controles en eventuele operatie. Mannen en vrouwen waarbij veel kanker in de familie voorkomt kunnen terecht op deze polikliniek voor een erfelijkheidsadvies.

Máxima Medisch Centrum werkt nauw samen met het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Dit houdt in dat er op ons Borstcentrum een spreekuur wordt gehouden door een klinisch geneticus van het MUMC+. Deze zogeheten erfelijkheidspoli is opgezet in nauwe samenwerking met de afdeling klinische genetica van het MUMC+. Naast deze klinisch geneticus werken een chirurg, gynaecoloog en verpleegkundig specialist nauw samen op deze erfelijkheidspoli.

De huisarts kan u rechtstreeks verwijzen naar de erfelijkheidspolikliniek. Indien u onder behandeling bent van een chirurg, bespreekt deze met u uw vragen over erfelijkheid en verwijst u indien nodig, of op uw verzoek naar de erfelijkheidspolikliniek.

Informatie
Indien u informatie wilt over de erfelijkheidspolikliniek, kunt u contact opnemen met de secretaresse van het Borstcentrum. Telefoonnummer: (040) 888 61 50.

Meer informatie

 

Borstinformatiecentrum